پاسخ به حواشی دیدار پوتین با دکتر رئیسی ریاست جمهوری اسلامی ایران

ساخت وبلاگ

در سفر رئیس‌جمهور کشورمان به روسیه، به‌رغم همسان بودن سطح سفر طرفین، روس‌ها اوج احترام را برای ایشان رعایت کردند و بالاترین حد تشریفات را به اجرا درآوردند، همچنین تیم تشریفات ریاست جمهوری روسیه، هم روی پلکان هواپیما فرش قرمز انداختند، هم روی باند فرودگاه فرش قرمز پهن کردند، هم سرود ملی جمهوری اسلامی ایران را پخش کردند، هم یکی از شخصیت‌های مهم خود را به استقبال فرستادند و هم از یگان ویژه تشریفات سان دیدند و نیروهای یگان هم مقابل رئیس‌جمهور، رژه رفتند و با عزت و احترام کامل، ایشان را تا مقصد بدرقه کردند و همه اینها در حالی بود که این سفر، صرفاً یک سفر رسمی بود نه سفر عالی حکومتی فلذا رعایت هیچ‌یک از این آداب هم ضرورتی نداشت.


طبق پروتکل‌های روسیه، افرادی مثل «رجب طیب اردوغان» و «بشار اسد» هم‌طراز محسوب می‌شوند، ادامه داد: با همه اینها آقای پوتین، حاضر به پذیرش اردوغان و اسد و بسیاری از رؤسای جمهور دیگرکشورها در کاخ کرملین نشده و در سفرهای مکرر آنها، صرفاً به پذیرایی از آنها در ویلای شخصی خود در حومه مسکو اکتفا کرده که به لحاظ تشریفاتی سطح آن، پایین‌تر از کرملین به شمار می‌رود اما از آیت‌الله رئیسی که طبق قانون اساسی کشورمان، مقام دوم جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود در سطحی بالاتر از مقامات هم‌طراز رده‌یک و در دفتر شخصی رئیس‌جمهور در کاخ کرملین استقبال و پذیرایی شد که این سطح از احترام به میهمانی که برای «دیدار رسمی» آمده هم کم‌نظیر است.
با توجه به  اوج‌گیری مجدد شیوع کرونا در روسیه، در مکاتبات دیپلماتیک پیش از سفر به طرف روس تأکید شده بود که رئیس‌جمهور ایران از کشوری با نقشه آبی کرونا با آمار حدود ۱۸ فوتی در روز، به کشوری قرمز با بیش از ۷۰۰ فوتی و بیش از ۵۰ هزار مبتلای جدید در روز سفر می‌کند و بنابراین باید تدابیر کامل از جمله حفظ فاصله اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود و مقامات روس از نزدیک‌شدن به مقام ایرانی و دست‌دادن خودداری کنند که مقامات رسمی روسیه، این ملاحظات طرف ایرانی را پذیرفتند و در طول دیدارها هم طبق خواست طرف ایرانی و حتی‌المقدور، از نزدیک‌شدن به ایرانی‌ها خودداری کردند.
در خصوص انتشار فیلم کوتاهی که از لحظه ورود آیت‌الله رئیسی به دفتر آقای پوتین در فضای مجازی منتشر شده و از آن برداشت‌های غلطی شده است، باید گفت: آقای پوتین دو دفتر دارد یکی موسوم به اتاق سبز و دیگری اتاق آبی که دفتر اصلی و مهم‌تر اوست و طبق توافق قبلی بین طرفین، قرار بود هر دو رئیس‌جمهور به‌طور همزمان وارد اتاق آبی شوند اما همان‌گونه که در فیلم منتشرشده هم مشخص است آقای پوتین که از درِ مقابل سالن وارد شده بود، پیش از ورود رئیس‌جمهور کشورمان در دفتر خود، به احترام ایشان به انتظار ایستاده بود و در ادامه، با توجه به درخواست هیئت ایرانی برای حفظ فاصله اجتماعی و همچنین پروتکل‌های خود کرملین که در خصوص کرونا بسیار سختگیرانه است، از نزدیک‌شدن به آیت‌الله رئیسی خودداری کرد و طرفین طبق قرار قبلی، به‌طور کاملاً برابر و همزمان بر سر میز نشستند و با جملات احترام‌آمیز جلسه را آغاز کردند و هیچ‌گونه بی‌احترامی نیز در کار نبود.
دربی که رئیس‌جمهور کشورمان از آن وارد شدند همان دربی است که رؤسای جمهور دیگرکشورها از جمله اردوغان، بعضاً بیش از ۱۰ دقیقه پشت آن منتظر می‌مانند تا به روی آنان گشوده شود اما همان طور که در فیلم منتشرشده نیز مشهود بود این درب از ابتدا به روی رئیس‌جمهور ما باز بود و ایشان بدون هیچ معطلی، وارد دفتر پوتین شدند و بلافاصله دیدار را شروع کردند.
متأسفانه برخی افراد بی‌اطلاع، با کنار هم گذاشتن تصاویر دیدارهای سابق مقامات دیگرکشورها و مصافحه آنان با رئیس‌جمهور روسیه، این گونه نتیجه گرفته‌اند که وی به رئیس‌جمهور کشورمان احترام لازم را نگذاشته است حال آنکه اولاً حفظ فاصله در طول مذاکرات، درخواست هر دو طرف بود و علاوه بر این، تصاویر منتشرشده از مقامات دیگرکشورها، مربوط به بازه زمانی ویژه‌ای بود که واکسیناسیون گسترده علیه کرونا در روسیه انجام شده و این کشور در شرایط نسبتاً مناسبی به لحاظ شیوع بیماری به سر می‌برد و شرایط کشور مقابل هم مناسب بود و بر خلاف این دیدار، هیچ‌یک از دیدارهای مذکور، در دوران قرمز بودن نقشه شیوع کرونا در روسیه و کشورهای مبدأ انجام نشده است.


چیدمان محل ملاقات رؤسای جمهور دو کشور:
همان‌گونه که در بسیاری از تصاویر دیده‌اید، معمولاً پوتین از مقامات کشورها، در نشیمنگاه مقابل شومینه دفترش پذیرایی می‌کند که اولاً مخصوص دیدارهای صرفاً تشریفاتی و کوتاه است و به جهت زاویه مبل‌ها که مایل چیده می‌شوند برای دیدارهای بیش از چند دقیقه، چندان مناسب نیست و ثانیاً ابهت و اهمیت دیدار را هم به مخاطب منتقل نمی‌کند؛ بر این اساس مقرر شد اولاً با توجه به طولانی‌بودن ساعات ملاقات و نیز ضرورت فاصله اجتماعی طرفین و نیز با عنایت به نمادین‌بودن نشستن در دو طرف طول میز به لحاظ بصری، طرفین در دو سر میز بنشینند تا این پیام به بیننده تصاویر منتقل شود که یک قدرت بزرگ اوراسیا با قدرت بزرگ غرب آسیا بر سر بزرگترین میز دیپلماتیک جهان نشسته‌اند و منافع را به‌طور مساوی و با لحاظ قاعده برد – برد لحاظ می‌کنند.
در سایر دیدارها با رؤسای جمهور و نخست‌وزیران دیگرکشورها که تصاویر آن در فضای مجازی و سایت کرملین موجود است، پوتین همواره در عرض بالای این میز می‌نشیند که در چنین حالتی پشت وی به دیوار و پنجره‌ها و پشت میهمانش خالی و به سمت وسط سالن است و لذا با نشستن در صدر و بالای مجلس، حس برتر بودن میزبان را به طرف مقابل القاء می‌کند اما در این دیدار، طوری برنامه‌ریزی شد که طرفین، در موقعیت برابر قرار داشته باشند و هر دو بطور مساوی و همزمان بر سر میز بنشینند که شائبه برتری یک طرف بر طرف دیگر مطرح نشود.
متأسفانه برخی افراد ناآگاه در فضای مجازی به نبودن پذیرایی بر سر میز مذاکره اشاره کرده و از آن تلقی‌های عجیب و غریبی را استنتاج کرده بودند حال آنکه تصاویر منتشرشده صرفاً مربوط به دقایق آغازین دیدار بود که عکاسان اجازه حضور پیدا کردند و بدیهی است در لحظات اولیه ورود، پذیرایی روی میز قرار داده نمی‌شود اما در ادامه مذاکره، پذیرایی مفصلی از آیت‌الله رئیسی صورت گرفت و طرفین، عصرانه مشترکی تناول کردند که در اصطلاح تشریفاتی روس‌ها به آن "وقت شام" (Dinner time  )گفته می‌شود.
همان روزها منابع نزدیک به دولت اعلام کردند«علت این که میز بیضی برای این ملاقات انتخاب شد و رئیس جمهور ایران با رعایت فاصله‌ از رئیس جمهور روسیه نشست، به موضوع تست PCR مربوط می‌شود و هیات ایرانی زیر بار تست PCR روس ها نرفته است.
طبق پروتکل‌های کرملین، مقامات خارجی که می‌خواهند با پوتین از نزدیک ملاقات کنند، باید در مسکو تست کرونا یا همان PCR ارائه کنند. اما هیات ایرانی نپذیرفت که روس‌ها در مسکو از رئیس جمهور ما تست کرونا بگیرند. این که رئیس جمهور ایران، زیر باز تست روس‌ها نرفت، عین عزت است ، هر چند که باعث شد شکل ملاقات با پوتین متفاوت شود.
حتی اگر رئیس جمهور ایران تست‌ کرونا می‌داد، بعید نبود طرف ایرانی شرط متقابلی برای رئیس جمهور روسیه بگذارد تا او هم برای نزدیک شدن به رئیس جمهور ایران، تست PCR مورد تایید ایران را بدهد. برای جلوگیری از چنین حاشیه‌هایی که اصل سفر را تحت‌الشعاع قرار می‌داد، بنا بر این شد که به اصل ملاقات و توافق‌ها بسنده شود که چنین هم شد. حتی در جریان دیدار،  پوتین اعلام کرد که: ای کاش محدودیت‌های کرونایی نبود تا می‌توانستیم کنار هم بنشینیم.
توافقات بسیار مهمی انجام شد و دستاوردهای بسیار ارزشمندی در حوزه‌های اقتصادی و تجاری برای مردم ایران به دست آمد که در صورت لزوم، در سفرهای تکمیلی آینده، از آنها رونمایی خواهد شد.


در اواسط جلسه، پوتین با توجه به نزدیک‌شدن ساعت اذان مغرب، خطاب به آیت‌الله رئیسی گفتند که اگر قصد اقامه نماز دارید می‌توانیم مذاکرات را موقتاً قطع کنیم تا شما به نمازتان برسید که در این هنگام آیت‌الله رئیسی برای اقامه نماز مغرب، به سالن مجاور رفتند و پس از گذشت حدود ۹ دقیقه، دوباره به میز مذاکره برگشتند و در تمام این مدت، رئیس‌جمهور روسیه، به احترام ایشان در دفتر کار خود منتظر نشست تا نماز ایشان تمام شود.
نبودن پرچم جمهوری اسلامی در دیدار:
طبق پروتکل‌های سفر رسمی، در این سفرها پرچم قرار داده نمی‌شود همان‌گونه که در دیدارهای دیگران هم هیچ پرچمی قرار نمی‌دهند زیرا وجود پرچم در دیدار، مختص سفر عالی حکومتی است که ان‌شاءالله در آینده انجام خواهد شد و البته این را هم باید در نظر داشت که هر کشوری برای خودش، پروتکل‌های ویژه‌ای نیز دارد که روسیه نیز از این مسأله مستثنی نیست.


 برنامه‌های آیت‌الله رئیسی در طول سفر :
آیت‌الله رئیسی در ادامه به دعوت امام‌جمعه مسکو، به مسجد جامع این شهر رفتند که گفته می‌شود بزرگترین مسجد اروپاست و توسط خود آقای پوتین افتتاح شده است و در آنجا نیز استقبال بسیار قابل توجهی از ایشان انجام شد که در تاریخ این مسجد، بی‌نظیر بود به‌گونه‌ای که بسیاری از نمازگزاران مسلمان، از مناطق دوردست روسیه به شوق دیدار آیت‌الله رئیسی به این مسجد آمده بودند.
در ادامه سفر می بایست به سخنرانی دکتر رئیسی در دانشگاه ملی مسکو اشاره کرد که این سخنرانی و مراسم اعطای مدرک دکترای افتخاری به رئیس‌جمهور کشورمان نیز در اوج عزت و احترام برگزار شد و اساتید برجسته این دانشگاه که از مهم‌ترین دانشگاه‌های جهان به شمار می‌رود به احترام ایشان ایستادند و برای ایشان کف زدند.


علاوه بر این، در این سفر دیداری نیز با فعالان ارشد اقتصادی روسیه برگزار شد که در آن برجسته‌ترین مدیران شرکت‌های تجاری و صنعتی و انرژی و غیره حضور داشتند و به لحاظ رده مدیران حاضر در این دیدار، کم‌نظیر بود و توافقات بسیارخوبی نیز در حاشیه این دیدار بین روس‌ها و ایرانی‌ها انجام گرفت.
 
با توجه حجم عظیم تحریف‌های انجام‌شده درباره این سفر،  ناگفته پیداست سرویس‌های جاسوسی چه کشورها و رژیم‌هایی از تقویت روابط مسکو با تهران نگرانند. باید گفت منشأ تولید این پیام‌های تحریف‌آمیز، هم برای طرف روس‌و هم برای مقامات ایرانی مشخص است.
یکی از دیگرشبهاتی که این روزها شنیدیم بیان عبارت تعارف‌گونه «من در خدمت شما هستم» (I am at your service) توسط رئیس‌جمهور بود که از سوی یک فرد کم‌اطلاع مطرح و از سوی دیگرافراد ناآگاه، به‌عنوان یک عبارت نامطلوب در شبکه‌های اجتماعی طرح شد در حالی که این جمله ساده، معمولاً در خیلی از دیدارهای دیپلماتیک بین مقامات کشورهای جهان رد و بدل می‌شود و با یک جست‌وجوی ساده در متن مذاکرات موجود در سایت کرملین هم می‌توان دید که خود آقای پوتین بارها و بارها در دیدارهای متعدد، عین همین عبارت را خطاب به مقامات کشورهای مختلف به کار برده است همان‌طور که همه ما در دیدارهای خود برای احترام به طرف مقابل خود این عبارت را به کار می‌بریم و بسیاری از مقامات بلندپایه جهان نیز به‌طور روزمره در دیدارهای خود از آن استفاده می‌کنند.
هرچند این سفر، سفری صرفاً مقدماتی بود و در آینده نزدیک با سفرهای تکمیلی مسؤولان اجرائی تکمیل خواهد شد اما حجم داده‌ها و خبرهایی هم که از همین سفر به بیرون درز کرده به مراتب کمتر از آن چیزی است که به‌زودی در خصوص آن اطلاع‌رسانی خواهد شد. توافقات انجام‌شده در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، صنعتی، معدنی، انرژی، نظامی و تسلیحاتی، به قدری ارزشمند و مهم است که می‌تواند به تصمیمات راهبردی بین مسکو و تهران در مقابل تهدیدات مشترک بینجامد.
ایران، قدر این میزبانی سطح بالای طرف روس را می‌داند و پیام این سطح از تشریفات و احترام را دریافت کرده و با نگاه مثبت به تحکیم روابط دوجانبه در آینده نزدیک می‌نگرد.

در ادامه تصاویر دیدار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با «ویکتوریا اوربان» نخست وزیر مجارستان  و نیز دیدار او با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه ر ا ببینید.

تصاویر | ماجرای میز بیضی شکل روسی و ۳ دیدار مهم در کرملین | رفتار مشترک پوتین با رئیسی و مکرون
دیدار ولادیمیر پوتین با ویکتوریا اوربان:

تصاویر | ماجرای میز بیضی شکل روسی و ۳ دیدار مهم در کرملین | رفتار مشترک پوتین با رئیسی و مکرون

دیدار پوتین با مکرون:
رئیس جمهور روسیه از امانوئل مکرون، همکار فرانسوی خود در کرملین استقبال کرد. مذاکرات بین رهبران در دفتر نمایندگی اولین ساختمان کرملین با رعایت اقدامات امنیتی ضد کووید آغاز شد.
پوتین و مکرون هنگام ملاقات با یکدیگر دست ندادند. سران کشورها در فاصله چشمگیری از یکدیگر - در انتهای مخالف میز بیضی شکل جای گرفتند. همین گزینه ارتباطی هفته گذشته در جریان گفت‌وگوهای رئیس جمهور روسیه و نخست وزیر مجارستان انتخاب شد.
گفت‌وگو با کمی مشکل شروع شد، زیرا صندلی هایی دور میز بیضی شکل فقط برای روسای جمهور آماده شده بود. پوتین خواست تا صندلی هایی را نیز برای مترجمان منتقل کنند.
رئیس دولت روسیه از اینکه صندلی برای مترجمان نبود شگفت زده شد و گفت :«صندلی برای مترجمان کجاست؟». مکرون با ماسک محافظ در دفتر نمایندگی کرملین حاضر شد و به زبان انگلیسی احوالپرسی کرد. پوتین به زبان فرانسوی پاسخ داد: «بونسوآر»
مشابه این رفتار را پوتین در دیدار با رئیسی هم انجام داد. رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به رئیسی که هنگام رود به اتاق گفت سلام علیکم، پاسخ داد علیکم السلام.
 
 
ماجرای دیدار آنگلا مرکل صدراعظم قبلی آلمان با پوتین:


ماجرای دیدار آنگلا مرکل صدراعظم قبلی آلمان با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و سگ‌ او در سال 2007 در شهر سوچی اتفاقِ معروفی است.
به گزارش عصرایران، آنگلا مرکل در سال 2007 برای گفت و گو در باره تجارت و انرژی با روسیه به اقامتگاه ریاست جمهوری پوتین در سوچی رفت.
در آن دیدار پوتین پس از جمع شدن تیم مطبوعاتی و حضور مرکل در اتاق ملاقات، دستور داد تا "کُنی" سگ سیاه و بزرگش از نژاد لابرادور را به اتاق بفرستند.
از آنجا که یک سگ در سال 1995 مرکل را گاز گرفته بود، همگان از ترس نسبی مرکل نسب به سگ‌ها مطلع بودند.
هفته نامه "نیویورکر" آمریکا در گزارش مفصل سال 2014 خود، در این باره نوشت: سگ در اتاق حرکت کرد، به سمت مرکل رفت، او را بویید. "مرکل آشکارا ترسید، خود را جمع کرد و رنگش پرید".
پوتین نیز در این زمان  به پشتی صندلی تکیه داد، لبخند زد و پاهایش را به سمت جلو آورد و گفت: "مطمئنم (سگ) اذیت نمی‌کند".
مرکل با کنایه و با زبان روسی در جواب پوتین گفت: "به هر حال روزنامه نگاران را که نمی‌خورد".
پوتین و مرکل در برخی از ملاقات‌های خود به زبان آلمانی صحبت می‌کردند. با وجود اینکه مرکل روسی بلد بود اما آلمانی پوتین از روسی او بهتر بود.
"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان را با سگ‌ محبوبش در ملاقات سال 2007 سوچی غافلگیر کرد/ عکس ارشیوی خبرگزاری فرانسه

قدرت نمایی مردانه پوتین در برابر رهبران جهان/ ترساندن مرکل با سگ سیاه (عکس)


 در برخی مواقع نیز پوتین اشتباهات آلمانی مترجم خود را می‌گرفت تا مرکل در یابد که چیزی را فراموش نکرده و چه توانایی هایی دارد.
 پس از ورود سگ بزرگ پوتین به جلسه، تیم مطبوعاتی آلمان از رفتار پوتین با مرکل بسیار ناراحت شدند. آنها عصبانیت خود از ورود سگ‌ محبوب پوتین به اتاق کنفرانس و ملاقات سوچی را به مرکل منتقل کردند.
مرکل بعدها در گفت و گو با گروهی از این خبرنگاران تلاش کرد تا توضیحی در باره رفتار پوتین بدهد.
مرکل در آن زمان گفت: "من می دانم چرا پوتین این گونه رفتار می کند. می‌خواهد ثابت کند مَرد است. او از ضعف هایش می‌ترسد. روسیه هیچ چیز ندارد، نه سیاست موفق و نه اقتصاد خاص. تنها داشته آنها این چیزها است".
"جورج پکر" یکی از خبرنگاران این گروه در سال 2014 تحلیل مرکل از پوتین را رسانه‌ای کرد. او گفت: "این بینشِ کوتاه و معنادار بهترین تحلیل روانشناسانه ای بود که در طول 14 سال حاکمیت پوتین در باره او شنیدم".
تا سال 2014 پوتین حدود 14 سال رهبری و کنترل روسیه را در دست داشت.
"فاکس" در تحلیل سال 2015 خود نوشت: مرکل اولین رهبر جهان نیست که به رفتارهای مردانه صفت و افراطی پوتین اشاره می‌کند.
پوتین نیز در این زمان  به پشتی صندلی تکیه داد، لبخند زد و پاهایش را به سمت جلو پیش آورد و گفت: "مطمئنم (سگ) اذیت نمی‌کند".

قدرت نمایی مردانه پوتین در برابر رهبران جهان/ ترساندن مرکل با سگ سیاه (عکس)


 مرکل احتمالا اولین فرد بانفوذ و قدرتمندی است که به قلدری مردانه صفت پوتین برای پوشاندن ضعف‌هایش اشاره می‌کند. او با صراحتی ویژه روی این موضوع دست می‌گذارد.  
پوتین سران جهان را معطل می‌کند
پوتین معمولا رهبرانی را که به دیدن او می روند یا با آنها قرار ملاقات دارد در انتظار می گذارد.
استریت تایمز در سال 2018 نوشت که پوتین در یکی از دیدارهای 2014 خود با "مرکل" 4 ساعت تاخیر داشت.
این در حالیست که مرکل رهبر کشوری است که مردم آن مانند ژاپن به وقت شناسی معروف اند.
پوتین که به دیر آمدن در جلسات معروف شده، برای ترامپ هم استثنا قائل نشد. او در نشست تابستان سال 97 در فنلاند حدود یک ساعت ترامپ را معطل کرد. با این حال تاخیرهای پوتین برای رهبران اروپایی حدود یک ساعت گزارش می‌شود.
گاردین در گزارش سال 2015 خود نوشت: تاخیر پوتین برای رهبران مختلف جهان فرق می‌کند و احتمالا نشانه احترام او محسوب می شود.
پوتین در اولین دیدار خود با پاپ فرانسیس در سال 2013 حدود 50 دقیقه تاخیر داشت.
او از سال‌های اول ریاست جمهوری خود در رسیدن به ملاقات ها تاخیر می‌کرد و در سال 2003 نیز ملکه بریتانیا را 14 دقیقه معطل گذاشت.
براساس برخی از گزارش‌ها او یک بار "ویکتوریانوکویچ" رئیس جمهور وقت اوکراین را حدود 4 ساعت معطل کرد.
فاکس نیوز نوشت: انتشار عکس‌های بدون پیراهن پوتین یکی دیگر از نمایش های مردانه او است.
مرکل به عنوان بزرگ شده آلمان شرقی -کشوری تحت تسلط شوروی سابق- در مدرسه روسی یاد گرفت و در جوانی به صورت هیچ هایک (سفر پیاده با کوله پشتی) شوروی را گشت.
او در طول دوره صدراعظمی خود به ویژه پیش از بحران کریمه اوکراین روابط پیچیده، نزدیک و مهمی با پوتین داشت. با این حال گزارش‌ها از شک همیشگی مرکل به پوتین حکایت دارند.
 
 
                                                                          دیدار پوتین با مقام معظم رهبری

 
 
 
          

مقام معظم رهبری در دیدار پوتین: آمریکا مهارشدنی است - ایسنا


 
 
                                                                                                                       با تشکر-  امور فرهنگی واحد

کانون قرآن عترت دانشگاه آزاد اسلامی تفرش...
ما را در سایت کانون قرآن عترت دانشگاه آزاد اسلامی تفرش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : etrattafresha بازدید : 160 تاريخ : دوشنبه 25 بهمن 1400 ساعت: 1:23